nwp-20190321-morris-rava-res-0002.jpg

DESIGN | BUILD: EDGE

This early 2000s home was made up of a series of compartmentalized rooms which made for a disjointed floor plan. Opening up the full interior of the main floor brought in light, improved sightlines, and created opportunities for family connection and generous, flexible entertaining. New Doug Fir glu-lam beams replaced the previous bearing walls and were used to organize the revised kitchen, entry and living spaces. The previously heavy and complicated stair was replaced with a new steel and floating wood stair, flanked by a wall of built-ins to provide much needed storage and a threshold for a private den and bathroom. The dining space was moved to what was an underused in-between space; enlarged french doors connect to the outside patio and garden.

photography by Nathaniel Willson